Welkom bij naturistencamping De Mierenhoop in Bunne (kop van Drenthe)

Energieneutraal toiletgebouw

Persbericht

Wethouder Hanneke Wiersema van de gemeente Tynaarlo verrichtte op zondag 12 juli een bijzondere officiële opening: een nieuw energieneutraal toiletgebouw op naturistencamping De Mierenhoop in Bunne. Voorafgaand aan de opening kreeg zij een rondleiding.Hierbij was speciale aandacht voor het Homansheem, een natuurgebied van3 hectare op de Mierenhoop.
 

De leden van naturistenvereniging Lichtbond Noord zorgen zelf voor onderhoud van De Mierenhoop. Het toiletgebouw is ook gebouwd door eigen leden. Het bevat onder meer een verwarmde vloer, zonneboilers, zonnecollectoren en zonnepanelen.  Een MiVa ruimte maakt het ook voor minder validen mogelijk om gebruik te maken van toilet en douche.

De bouw is in september 2019 begonnen. Afgelopen winter is er hard doorgewerkt om de toiletten en douches in dit kampeerseizoen te kunnen gebruiken. Na versoepeling van de coronamaatregelen is het vanaf 1 juli weer
mogelijk om gasten te ontvangen op De Mierenhoop. Ondanks het slechte weer van de afgelopen week, zijn er veel reserveringen.. De eerste ervaringen van de gebruikers van het toiletgebouw zijn zeer positief.

De opening bestond uit het traditioneel doorknippen van een lint. Vervolgens kreeg de wethouder uitleg over de werking van de technische apparatuur. Opvallend is bijvoorbeeld het automatisch doorspoelen van de douches
als ze 48 uur niet zijn gebruikt, om legionella te voorkomen. De wethouder was positief verrast over de ruimte op de Mierenhoop en over alle voorzieningen. Ze noemde het terecht de parel van Drenthe!

(Gerard, 12 juli 2020)

Berichten in de pers

De Neisputter (14 juli 2020):

Dagblad van het Noorden en Asser Courant (13 juli 2020):

RTV Drenthe (18 juni 2020):

RTV Drenthe was te gast om een item te maken voor hun dagelijkse nieuwsprogramma. Onderwerp was het bouwen van een vernieuwd en energieneutraal toiletgebouw door onze eigen leden.

Foto's van de bouw


+10
°
C
+10°
+
Bunne
Maandag, 03
Dinsdag
+ +
Woensdag
+ +
Donderdag
+ +
Vrijdag
+ +
Zaterdag
+ +
Zondag
+ +
7-daagse weersvoorspelling