Welkom bij naturistencamping De Mierenhoop in Bunne (kop van Drenthe)

Geschiedenis

Op 23 juni 1956 werd de naturistenvereniging Lichtbond Noord opgericht. Een aantal mensen dat elders in Nederland of in het buitenland met het naturisme in contact waren gekomen, wilden iets dergelijks ook wel wat dichter bij huis.

Aanvankelijk kwam men bijeen in de Appelbergen bij Glimmen. Dit terrein bleek echter minder geschikt.

Na veel gezoek werd in 1957 de huidige plek gevonden. Het terrein bestond toen uit een klein dennenbos. Daar omheen werden rietmatten geplaatst en in het midden werd een open plek gehakt (de Zonneweide). Verder waren er geen voorzieningen.

De Lichtbond was niet de enige gebruiker van het bos. Bosmieren waren hen reeds voor geweest. Hun grote mierenhoop werd de naamgever van het terrein. In de volksmond was/is het terrein bekend als ‘Het noakend bossie’. De eigen leden hebben het over ‘Bunne’.

De eerste voorziening die werd getroffen was het slaan van een pomp. Later werd een stellage met vaten gebouwd, die als watertoren diende en waaraan douches werden gemaakt. Een betonnen kinderbad en enkele wasgoten completeerden het geheel. Een eenvoudig zwembad bij de toren completeerde dit geheel.

Midden jaren zestig werd een smalle strook aan de westzijde van het terrein aangekocht. Hier kwamen de eerste caravans te staan. In de jaren zeventig volgden enkele weilanden ten noorden (Kregelveld) en ten oosten (Schuppenstuk) van het oude bos. Op dit laatste veld bevinden zich nu het zwembad (1979) en het verenigingsgebouw “‘t Mierenust” (2008). De laatste aanwinst is het terrein ‘Homansheem’ (1990).


+10
°
C
+10°
+
Bunne
Maandag, 03
Dinsdag
+ +
Woensdag
+ +
Donderdag
+ +
Vrijdag
+ +
Zaterdag
+ +
Zondag
+ +
7-daagse weersvoorspelling