Welkom bij Naturistencamping De Mierenhoop in Bunne (Drenthe)

Open dag naaktrecreatie

Open Dag Naturistencamping De Mierenhoop - zondag 11 juni 2023

P E R S B E R I C H T  

Open Dag
naturistencamping De Mierenhoop in Bunne

Op zondag  11 juni doet De Mierenhoop mee aan de landelijke Open Dag voor naaktrecreatie. Het adres is Noordstukkendrift 11, 9496 PG Bunne.

De Mierenhoop is het verenigingsterrein (ca. 8 ha) van Lichtbond Noord. Het is een mooie, groene en kindvriendelijke naturistencamping in het noorden van de provincie Drenthe, aan de grens met de provincie Groningen.  

Op De Mierenhoop bevindt zich onder meer een prachtig centraal gebouw met recreatieruimte en sauna, met daarnaast een 25-meter zwembad. Verder is er een petanque-baan, een volleybalveld en een badmintonveld. Voor de jeugd zijn er speelplekken, speeltoestellen en een peuterbad. Maar er is ook een ruime jeugdhut met een eigen kampeerveld. Op De Mierenhoop wordt van alles georganiseerd voor leden en gasten. Themafeesten, petanquetoernooien,
workshops, muziekochtenden enz.

Vrijwel alles op De Mierenhoop is door de eigen leden aangelegd, gebouwd en onderhouden. Er worden regelmatig (sport)activiteiten georganiseerd. Op de camping zijn zo’n 100 vaste plaatsen voor leden. Daarnaast zijn er tijdelijke plaatsen voor gasten met caravan, tent of camper. De zonneweide naast het zwembad is perfect geschikt  voor dagrecreatie. Op  De Mierenhoop is gratis snelle WiFi beschikbaar.

Het Homansheem (3 ha) is een uniek deel van De Mierenhoop met extra aandacht voor de natuur. De vruchtbare toplaag is verwijderd om de bodem drastisch te verarmen. Inmiddels groeien er veel mossoorten en wilde planten, onder meer verschillende soorten orchideeën en zonnedauw. Er hebben zich ook insecten, kikkers en padden gevestigd.

Tijdens de open dag zijn er rondleidingen en is er gratis koffie/thee. Het is ook mogelijk om gratis gebruik te maken van de sauna. Bezoekers hoeven (behalve in  de sauna) niet uit de kleren, maar het mag natuurlijk wel. Gasten worden altijd gekleed ontvangen.

Belangstellenden zijn van harte welkom tussen 10 en 16 uur. Een afspraak maken is niet nodig. 

Meer informatie: vul het contactformulier in.

Krant van Tynaarlo (8 juni 2022)

Naturistencamping De Mierenhoop doet mee aan landelijke Open Dag voor naaktrecreatie

Klik op onderstaande afbeelding om het artikel te lezen.

Uit het archief: open dag 2019

RTV Noord op bezoek (video)

Artikel in de Neisputter:

Uit het archief: open dag 2018


+10
°
C
+10°
+
Bunne
Maandag, 03
Dinsdag
+ +
Woensdag
+ +
Donderdag
+ +
Vrijdag
+ +
Zaterdag
+ +
Zondag
+ +
7-daagse weersvoorspelling

Aankomende activiteiten

jun
1
do
2023
19:30 Creadoeners
Creadoeners
jun 1 @ 19:30 – 21:30
Creadoeners
Elke donderdagavond in ’t Mierenust de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten, te laten zien wat je hobby is en samen met je eigen werk bezig te zijn.
jun
2
vr
2023
19:30 Klaverjassen en sjoelen
Klaverjassen en sjoelen
jun 2 @ 19:30
Klaverjassen en sjoelen
In ’t Mierenust. Elke vrijdag bij voldoende belangstelling.
jun
3
za
2023
14:00 Sauna
Sauna
jun 3 @ 14:00 – 22:00
Sauna