Welkom bij naturistencamping De Mierenhoop in Bunne (kop van Drenthe)

Zonnepanelen

De Mierenhoop energie-neutraal

De zon is een onuitputtelijke energiebron en nog gratis ook. Waarom daar dan geen gebruik van gemaakt? Dat dachten leden van de naturistenvereniging Lichtbond Noord in Bunne ook. Dus maakten ze een voorstel dat ter goedkeuring werd voorgelegd aan de leden tijdens de algemene ledenvergadering.

Om zich goed te oriënteren hadden zij hun licht opgestoken bij voetbalclub Actief in Eelde. Daar hoorden ze hoe e.e.a. financieel was opgezet. Tijdens de ledenvergadering was het dus: als het bij Actief kan, moet het ook bij de naturisten kunnen.

Daar komt nog bij dat een voetbalclub een zomerstop heeft als het hoogzomer is en de zon het hoogste rendement oplevert. En juist in diezelfde periode heeft camping De Mierenhoop volop drukte met kamperende leden en gasten.

Zo heeft de vereniging 129 zonnepanelen geplaatst op de daken van hun verenigingsgebouw, ‘t Mierenust. Voor de financiering heeft de vereniging een gunstige lening kunnen afsluiten bij de DEO (Drentse Energie Organisatie) en een gift ontvangen van het  RABO projectfonds.

De vereniging had graag nog meer panelen willen plaatsen, maar door de aanwezigheid van bomen in de directe omgeving zou er veel slagschaduw op de panelen ontstaan. En bomen kappen is geen optie, want  naast het gemeenschappelijk naakt betekent naturisme respectvol omgaan met mens en natuur.

Ook het gerenoveerde toiletgebouw is verduurzaamd d.m.v. isoleren en het opvangen van zonnewarmte voor elektra en warm water.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je eens komen kijken naar onze nieuwe zonnepanelen of het fantastische zwembad? Een mooie gelegenheid om te kijken en ervaren wat het naturisme nu eigenlijk inhoudt.


+10
°
C
+10°
+
Bunne
Maandag, 03
Dinsdag
+ +
Woensdag
+ +
Donderdag
+ +
Vrijdag
+ +
Zaterdag
+ +
Zondag
+ +
7-daagse weersvoorspelling